
Mięso odkostnione mechanicznie o średnicy 1 mm i 3 mm
Mięso odkostnione mechanicznie o średnicy 1 mm i 3 mm
Głównym filarem firmy jest produkcja mięsa drobiowego mechanicznie odkostnionego (MDM z kurczaka, MOM, MDOM) zarówno o średnicy 1 mm, jak i 3 mm. W ofercie posiadamy również miazgę mięso-kostną, która powstaje w wyniku produkcji mięsa odkostnionego mechanicznie.
Nasza firma jest dystrybutorem świeżego produktu, jak i również produktu głęboko mrożonego. W 2023r. rozbudowaliśmy zakład produkcyjny zwiększając moce produkcyjne do 7 000 ton miesięcznie.
Do produkcji używamy starannie wyselekcjonowanych elementów drobiowych, pochodzących od lokalnych, polskich dostawców. Daje nam to możliwość monitorowania surowców, na każdym etapie zarówno dostaw jak i technologicznym. Nasz zakład produkcyjny jest także, pod stałą opieką lekarza weterynarii.
Nasze produkty powstają z dbałością o doskonałą jakość, a głównym priorytetem zakładu jest świeżość wyrobów. W zakładzie GRETA-PLUS wdrożony został system HACCP, który zapewnia bezpieczeństwo zdrowotne żywności. Dodatkowo prowadzimy kontrolę wewnętrzną według procedur GMP i GHP.
Poza procesem produkcyjnym, równie ważne są dla nas sposoby przechowywania naszych produktów. Po modernizacji zakładu stworzyliśmy specjalny sektor magazynowy. Obecnie dysponujemy nowoczesną chłodnią składową na 5000 miejsc paletowych.
Wychodzimy z założenia, że ciągły rozwój jest kluczowy w osiągnieciu sukcesu. Poza tym, wciąż pracujemy nad poszerzaniem naszej oferty i unowocześnianiem parku maszynowego. W 2022 roku, do naszej oferty wprowadziliśmy dodatkowo elementy drobiowe, wołowe i wieprzowe.
Obecnie, nasza roczna zdolność produkcyjna zakładu sięga 95 000 tysięcy ton gotowych produktów.
Jesteśmy firmą o globalnym zasięgu. Na rynkach zagranicznych lokujemy około 95% naszej produkcji. Do klientów docieramy za pomocą wszystkich kanałów dystrybucji, a nasze produkty znają i doceniają odbiorcy na całym świecie. Zamrożony i wyselekcjonowany towar sprzedajemy do wiodących producentów branży mięsnej.